Тиждень полювала на ідеального гарбуза — так раптом сильно захотілося запекти його з бринзою. В результаті вийшла така смакота на вечерю, що вирішила поділитися цим кулінарним натхненням тут у блозі. Ловіть рецепт — надпростий, але яскраво вражаючий смакові рецептори.
Для порції на трьох або дуже-дуже голодних двох вам знадобляться такі інгредієнти:
- гарбуз 300 г
- картопля 7 шт., якщо невелика
- гриби у тій кількості, як вам смакує
- бринза
- зелень за смаком
- листя салату
- горіхи грецькі
- оливкова олія
- прянощі за смаком
Час випікання 30-40 хв.
Розігрійте духовку до 180-200°C.
Форму зручно застеляти пергаментом для випікання (тоді її легше мити), змастивши поверхню невеликою кількістю оливкової олії.
Наріжте шматочками гарбуз, картоплю скибочками та викладіть у форму. Полийте оливковою олією та посипте приправами, якщо бажаєте. Я люблю лише злегка приправляти картоплю.
Поставте до духовки на 15 хв.
Через 15 хв. зменште температуру до 180°C і додайте до гарбуза та картоплі гриби. Їх можна як нарізати, так і запікати цілими. Не перемішуйте, гриби покладіть ніжками догори.
Вже за 15-25 хв. страва буде готовою. Перевірте, чи готові овочі, дерев’яною зубочисткою.
Перед подачею до столу, не виймаючи з духовки, посипте гарбузові шматочки попередньо потрібленими грецькими горіхами, а усю страву — зеленню та бринзою.
Листя салату додасть страві весняної свіжості, а також поживного хлорофілу, такого корисного для кровотворення в організмі.
Хай смакує, а особливо взимку!
© Текст та фото: Юлія Олійник