Гарбуз під бринзою запечений з картоплею та грибами: рецепт

23.01.2017_pumpkin_1

Тиждень полювала на ідеального гарбуза — так раптом сильно захотілося запекти його з бринзою. В результаті вийшла така смакота на вечерю, що вирішила поділитися цим кулінарним натхненням тут у блозі. Ловіть рецепт — надпростий, але яскраво вражаючий смакові рецептори.

Для порції на трьох або дуже-дуже голодних двох вам знадобляться такі інгредієнти:

  • гарбуз 300 г
  • картопля 7 шт., якщо невелика
  • гриби у тій кількості, як вам смакує
  • бринза
  • зелень за смаком
  • листя салату
  • горіхи грецькі
  • оливкова олія
  • прянощі за смаком

Час випікання 30-40 хв.

23.01.2017_pumpkin_2

Розігрійте духовку до 180-200°C.

Форму зручно застеляти пергаментом для випікання (тоді її легше мити), змастивши поверхню невеликою кількістю оливкової олії.

Наріжте шматочками гарбуз, картоплю скибочками та викладіть у форму. Полийте оливковою олією та посипте приправами, якщо бажаєте. Я люблю лише злегка приправляти картоплю.

Поставте до духовки на 15 хв.

23.01.2017_pumpkin_3

 

23.01.2017_pumpkin_4

Через 15 хв. зменште температуру до 180°C і додайте до гарбуза та картоплі гриби. Їх можна як нарізати, так і запікати цілими. Не перемішуйте, гриби покладіть ніжками догори.

Вже за 15-25 хв. страва буде готовою. Перевірте, чи готові овочі, дерев’яною зубочисткою.

23.01.2017_pumpkin_5

 

23.01.2017_pumpkin_6

Перед подачею до столу, не виймаючи з духовки, посипте гарбузові шматочки попередньо потрібленими грецькими горіхами, а усю страву — зеленню та бринзою.

23.01.2017_pumpkin_7

 

23.01.2017_pumpkin_8

 

23.01.2017_pumpkin_9

Листя салату додасть страві весняної свіжості, а також поживного хлорофілу, такого корисного для кровотворення в організмі.

Хай смакує, а особливо взимку!

23.01.2017_pumpkin_10

 

23.01.2017_pumpkin_11

© Текст та фото: Юлія Олійник

Больше вдохновения:

Ваше имя*
Тема письма
Обязательно укажите Ваш E-mail*
Текст письма*
Секретный код